Polítics 2.0

De l’internet com a eina d’informació, a l’internet com a eina d’acció

Tots els polítics han d’estar presents a la xarxa? Hi ha casos com l’ex President del Parlament català, Ernest Benach que es pot trobar a totes les plataformes possibles, i és un clar exemple de polític 2.0, i d’altres polítics que accepten que no tenen ni twitter perquè no el poden portar al dia.

És cert que el twitter és molt més de “contesta ràpid o et taxaran de maleducat”, en canvi el facebook ens permet unes llicències temporals. Podem contestar als pocs minuts,  en unes hores, o en un parell de dies com a màxim.

Però el que és important és estar per molts motius. Per fer sentir als votants protagonistes de la campanya, a tots ens agrada ficar cullerada i que se’ns escolti. També és una via d’arribar a nous públics, que voten, però que ni tan sols saben si faran ús del seu dret. Inclús utilitzar preguntes de les teves amistat per a formular-les al Congrés. Això que aparentement pot sembla poc professional, si es mira amb bons ulls, pot ser una manera real de representar el poble.

Des del meu punt de vista, que els candidats, o més ben dit els seus equips de comunicació, facin ús de les noves plataformes per tal de recolectar nous votants, em sembla una gran idea, no es poden oblidar de nosaltres els joves, ja que saben que som una font important de butlletes “perdudes” que cal incitar.

No obstant, estar a la xarxa no és una simple vanalitat i cal vigilar amb la espontanietat d’alguns, ja que pot provocar debats innecessaris que tapin els missatges més importants.

I també cal ser conscients que són una eina dura que s’ha de mantenir. No val a utilitzar-la per guanyar vots i després fer veure que res ha passat, perquè d’aquesta manera crearàs inadversió, descrèdit i quan el polític es torni a “connectar” per les properes eleccions, els seus followers ja no creuran en ell.

Anuncios

Acerca de Lara Macip

Comunicadora Audiovisual y Periodista. Aprendiendo del Social Media en Equipo Singular Barcelona. Amante del teatro, del cine, de la buena comida y de la vida con humor. También me podrás encontrar en twitter.com/laramacip, laramacip.tumblr.com y http://www.linkedin.com/pub/lara-macip-carrascosa/17/425/5a4/es
Esta entrada fue publicada en facebook, politics 2.0, twitter y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s